MTK LAPPAJÄRVI toteutti yhteistyössä Lappajärven yläkoulun kanssa Kokkaa kotimaista –
kampanjan 16. toukokuuta.
Kampanjan tavoitteena on kertoa oppilaille suomalaisesta alkutuotannosta herkullisella ja
konkreettisella tavalla. Samalla ruokakasvatusmalli herättelee oppilaita kokeilemaan itse
kokkaamista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen ruokaan, ruuantuottajiin ja
suomalaiseen, rikkaaseen ruokakulttuuriin.
MTK:n Lappajärven paikallisyhdistys toimitti kahdeksasluokkalaisten kotitaloustunnille
ruokatarvikkeet ja nuoret valmistivat valmiiden Kokkaa kotimaista -reseptien mukaisesti
aterian kotitalousopettaja Piia Ala-ahon ohjauksessa. Raaka-aineissa oli erilaisia ja kenties
yllättäviäkin makuja, kuten kotimainen kvinoa. Kvinoan lisäksi reseptien pääraaka-aineita
olivat raikkaat kasvikset ja yrtit sekä paikallisen Kujalan highland -tilan liha.
Kokkaa kotimaista -kampanja on osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja
kouluyhteistyötä.